Active vakantie Mexico

Mexico is een populaire vakantiebestemming en dat is niet zomaar. Vakantie op prachtige stranden langs de Caribische Zee in een smetkroes smeltkroes van cultuur en historie. combineer een strandvakantie met een actieve fietsvakantie

Of duik de natuur in, onder water of ontdek de flora en fauna in de tropische jungle. Woestijnen, vulkanen een zeer divers land

Mexico kent geen jaargetijden zoals wij die hebben het is er eigenlijk altijd lekker warm. Al kan het weer en de temperatuur erg verschillen van plaats tot plaats en zeker als je de hoogte in gaat wordt het een stuk frisser. Er is sprakke van een droog seizoen van oktober tot mei en een nattere periode met de meeste neerslag in juli en augustus. De buien zijn meestal kort en hevig, echt tropisch, op het einde van de dag en zijn dus geenszins een belemmering voor een vakantie. Het zijn geen dagen aanhoudende miezer buien.

 

Als je geen zin hebt in de eilanden in het Caribisch gebied of de kanarische weilanen maar je wilt toch lekker tropisch en exotisch deze winter, met een soortgelijk klimaat en dezelfde prachtige badplaatsen, dan is Mexico wellicht de bestemming waar je naar zoekt.

Met een hoge standaard in de dienstverlening en accommodatie, is Mexico is intrigerende en verleidelijke optie.

Er is er veel mogelijk. Combineer de fietvakantie met zon en strand

Fiets over Yucatan's achteraf wegen, langs Maya-piramides, maak tijd voor een bezoek aan Chichen Itza, een van de Zeven Wereld onderen . Ga naar Mercado Lucas De Galvez - belangrijkste markt van Merida - om bij te tanken bij een taqueria (taco kraam). 

Duik in de fascinerende wereld van de Maya's. Een wereld gehuld in mysteries en vol indrukwekkende erfenissen waar nog steeds meer nieuwe geheimen ontdekt worden dan er opgelost zijn.

Tip

Walvissen kijken van de stranden van Todos Santos of geniet van de kwaliteit Mexicaanse keuken in deze kleine stad aan de Pacifische kust.

 Tijdszone en tijdsverschil Mexico

Het grootste deel van Mexico bevindt zich in tijdszone GMT-6 (wintertijd) en GMT-5 (zomertijd) waardoor er altijd een tijdsverschil met 7 uur is.

In het noord westen zijn een aantal regio's die de tijdszone verzet hebben naar die van de aanliggende Amerikaanse staten. Met deze staten is dan een tijdsverschil van 8 en 9 uur.

 Centraal Mexico: UTC -6 (wintertijd), UTC -5 (zomertijd).