Bestemming Costa Rica

Costa Rica is dé reisbestemming voor de actieve natuurliefhebber Pura Vida! Een 100% natuurbestemming met veel nadruk om ecologisch reizen. Reuzenschildpadden, actieve vulkanen, hagelwitte stranden en prachtig oerwoud. Eindeloos vogels in alle kleuren en maten. Actievelingen kunnen dit land prima verkennen op de fiets en afwisselen met bijvoorbeeld wandeltochten door de oerwouden of raften op alle niveaus.

Parque Nacional Tortuguero

Een bezoek aan het Parque Nacional Tortuguero is bijna noodgedwongen een tocht per boot. Het waterrijke gebied laat zich eigenlijk niet op een andere manier verkennen. Met een kano verken je de grens van water en dicht begroeid oerwoud op spectaculaire wijze. Wat dacht je van caymanen, luiaarden, schildpadden, apen, reigers of een van de vele andere dieren, reptielen en vogels die dat grote natuurgebied bewonen. En dan, in het juiste seizoen heb je op de stranden langs de kust ook nog eens kans schildpadden te zien die bezig zijn hun eieren in het zwart zand te leggen en begraven.

CC wikipedia

Raften

Op verschillene rivieren in Costa rica kun je wild water raften: Reventazón, Sarapiquí en topper Pacuare. En alle drie hebben ze ook voldoende black-water om te genieten van de uitbundige jungle om je heen. En het water is lekker warm!

wandelen door het ’natuurlijke paradijs’

Meer informatie

fietsreis groep van kust tot kust

Meer informatie