Zuid Afrika

Afrikaans, het lijkt behoorlijk op het Nederlands maar een gesprek volgen is nog best een kunst met termen als 'waaierblad'. Gelukkig spreken de meeste bewoners Engels en staat niets in de weg voor een bezoek aan dit unieke land? De sporen van de apartheid zijn nog steeds zichtbaar, op Robbeneiland dat nu een museum is, maar ook in het dagelijkse leven in de vele Townships.

Maar ook wildlife is er voldoende en toegankelijk in een van de vele wildparken met Kruger park de meeste bekende. De 'Big Five' is hier te spoten: Leeuw, Olifant, Luipaard, Waterbuffel en Neushoorn, hoewel van de laatste eigenlijk de verkeerde soort in Kruger leeft namelijk de witte neushoorn. ( Die trouwens helemaal niet wit is maar wit is een verbastering van het engelse wide naar white, deze neushoorn heeft namelijk een breed bek. De zwarte neushoorn heeft een smalle puntig.)

Geld wisselen zuid afrika

De eenvoudigste manier om aan zuid afrikaanse rand te komen is deze te pinnen dat kan in de (grotere) steden en op het vliegveld.

Als reserve kun je wat travel checkes meenemen deze kun je dan bij de locale banken verzilveren

door wijngaarden en fynbos

Meer informatie

pareltjes aan wildernisgebieden in de westkaap en tsitsikamma

Meer informatie

wijngebieden kaap (groep)

Meer informatie

otter trail wandelroute

Zuidkust, Tuinroute, Zuid-Afrika Startpunt in Stormsrivier > schitterende 5-daagse Otter Trail wandeltocht zonder gids langs de grillige kust, slapen in eenvoudige hutten >Nature's Valley, uitrusten aan het strand.

Meer informatie

drakensberg en krugerpark (groep)

Meer informatie

fietsbouwsteen wijn

Het zonnetje schijnt, er staat nauwelijks wind en de mooie wijnranken steken helder af tegen de Simonsberg. De perfecte condities voor een mooie fietstocht zijn aanwezig.

Meer informatie