Actieve vakantie in Slovenië

Bohinj - een parel van de Alpen

Bohinj biedt het hele jaar door talloze mogelijkheden om te wandelen. In de zomer leent de regio zich ook uitstekend voor uitgebreide fietstochten, terwijl skitochten in de winter garant staan voor een onvergetelijke ervaring.

Waarom vakantie in Bohinj?

Bohinj en zijn beroemdste attractie, het meer van Bohinj, bevinden zich in het hart van de Julische Alpen. De vallei met een oppervlakte van 300 km² is rijk aan unieke natuurlijke schoonheden, biodiversiteit en spectaculaire landschappen. Ontdek de rijkdommen van vroeger en nu in alle 24 dorpen van Bohinj, evenals talrijke bergtoppen, heldere rivieren, uitgestrekte bossen en kleurrijke weiden!

Ontdek het dal en de vele toppen op meer dan 300 km wandelpaden!

Wandel door de vallei in Bohinj en beklim de koning van de omliggende toppen: met 2.864 m is Triglav de hoogste berg van Slovenië.

Lange-afstands wandelroute op de "Juliana Trail"

De langeafstandswandelroute "Juliana Trail", waarvan etappes 6 tot 8 door Bohinj lopen, is de bekendste wandelroute in de Julische Alpen. Ontdek de schoonheid van dit gebied!

Mountainbikeroute "Juliana Bike"

De mountainbikeroute "Juliana Bike" is de nieuwste toevoeging aan de fietsuitdagingen in de Julische Alpen. Het begint en eindigt in Bohinj en biedt een avontuur van 290 km lang in zeven etappes!

Ski-expeditie "Juliana SkiTour"

Als je verlangt naar winterervaringen, is de vierdaagse ski-expeditie "Juliana SkiTour" door de Julische Alpen de perfecte keuze! De derde etappe, die naar Bohinj leidt, is een onvergetelijke ervaring.

 

 

van venetië naar porec Trektocht Slovenië

van venetië naar porec

vanaf
€809

Bekijk reis

fietsvakantie fietsvakantie langs hotels en guesthouses Kranjska Slovenië

fietsvakantie fietsvakantie langs hotels en guesthouses

vanaf
€750

Bekijk reis

bohinj wandelvakantie vanuit dorpsappartement Gorenjska Slovenië

bohinj wandelvakantie vanuit dorpsappartement

vanaf
€214

Bekijk reis

fietsverhuur ljubljana Kranjska Slovenië

fietsverhuur ljubljana

Bekijk reis

notranjska wandelvakantie vanuit vriendelijk pension Notranjskokraška Slovenië

notranjska wandelvakantie vanuit vriendelijk pension

vanaf
€325

Bekijk reis

soca valley avontuurlijk verblijf in vriendelijk pension Goriška Slovenië

soca valley avontuurlijk verblijf in vriendelijk pension

vanaf
€389

Bekijk reis

julische alpen wandelvakantie langs goede hotels en berghutten Goriška Slovenië

julische alpen wandelvakantie langs goede hotels en berghutten

vanaf
€811

Bekijk reis

wandelvakantie wandelvakantie met auto langs 3 bijzondere verblijven Trektocht Slovenië

wandelvakantie wandelvakantie met auto langs 3 bijzondere verblijven

vanaf
€842

Bekijk reis

fietsvakantie in de alpen naar de adriatische zee Trektocht Slovenië

fietsvakantie in de alpen naar de adriatische zee

Dit is een reis die tot de verbeelding spreekt vanwege van de prachtige bergwereld van de Sloveense Alpen samen met de azuurblauwe Adriatische Zee. Daarbij komt dat u fietst van de bergen naar de zee en dus overwegend in dalende lijn! Dat wordt een weekje met volle teugen genieten en zonder al te grote inspanningen. We starten in Ljubljana, hoofdstad van de nog jonge Republiek Slovenië. Het is een aangename stad waar u kunt wandelen tot bij het oude fort of genieten van een terrasje langs de rivier. Tijdens de eerste fietsdag zien we de resten van het hoogste spoorwegviaduct van de wereld en rijden we op het Karsthoogplateau waar de wijnranken groeien. Een topper is het bezoek aan de grotten van Postojna, indrukwekkend! Dan volgt een afdaling naar Stanjel waar we de streekgerechten en de lokale wijn leren kennen. Het reisprogramma blijft vol variatie met een wandeling door de botanische tuin van Sezana en een bezoek aan een paardenfokkerij van de Spaanse Rijschool in Wenen. We hebben nu de bergen achter ons en fietsen over een vlak parcours naar Trieste, een oude Italiaanse handelsstad waar zoveel geschiedenis werd geschreven. Nu hebben we de stranden langs de Adriatische Zee bereikt waar de mensen en ook wij genieten van het leven. Vanuit Piran keren we ofwel met een transfer (zeker bij eigen fiets) of per bus/trein terug naar Ljubljana. Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken. PRIJZEN per persoon Basisprijs € 575 14/03/2020  - 10/10/2020 Fietsverhuur € 80 Elektrisch fietsverhuur € 170 Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken. Wij kunnen vanzelfsprekend uw vlucht naar Slovenië met Transavia verzorgen. Mocht u vragen hebben over deze reis dan kunt u ons bereiken op 020-2221767 Fietsvakantie in de Alpen naar de Adriatische Zee
vanaf
€575

Bekijk reis

fietsvakantie west slovenië Trektocht Slovenië

fietsvakantie west slovenië

Bekijk reis

actieve familie campingvakantie spannende avonturen slovenië Primorska Slovenië

actieve familie campingvakantie spannende avonturen slovenië

vanaf
€509

Bekijk reis

fietsen in de julische alpen Trektocht Slovenië

fietsen in de julische alpen

In het noordwesten van Slovenië ligt een prachtig ongerept natuurgebied met majestueuze bergen, heuvels, bossen, meren en talrijke rivieren. De naam van deze fietsreis laat het al vermoeden: tijdens onze tocht doen we de mooiste natuurparels van het land aan. Onze reis start in het beroemde Bled. Het meer van Bled, de parel van de Julische Alpen met zijn groen-blauwe waterplas ligt prachtig tussen de groene heuvels en de bergen. Het eilandje met de oude pelgrimskerk en het kasteel zorgen voor een schilderachtig tafereel. Van daaruit, omringd door de majestueuze Julische Alpen, brengt een transfer ons tot op het hogergelegen Pokljukahoogvlakte en kunnen we makkelijk verder richting de spectaculaire vallei van Bohinj fietsen. Ook in dit stadje zorgt een kristalhelder meer voor een prachtig decor. Vanaf hier zijn we echt omringd door de heuvels en kunnen we genieten van dichte bossen, kleine typische boerderijen, stilstaan bij monumenten voor de Tweede Wereldoorlog en prachtige vergezichten. Het hoogtepunt van de reis wordt het mooie Kranskja Gora, een wintersportparadijs dat in de lente, zomer en herfst een ideale uitvalsbasis is voor mooie tochten. Hier bevinden we ons in het hart van het imponerende Triglav National Park. In de vallei van Radnovna komen we aan de voet van de berg Triglav. Enige kilometers verder bereiken we ons startpunt Bled. Op dag 3 staat de langste klim naar de Jelovica hoogvlakte gepland. Wie zonder al te veel inspanning van deze dag wil genieten, kan vooraf een transfer reserveren (20 euro p.p.) PRIJZEN per persoon Basisprijs € 550 14/03/2020  - 31/07/2020 09/09/2020  - 10/10/2020 € 589 01/08/2020  - 08/09/2020 Fietsverhuur € 75 Elektrisch fietsverhuur € 170 Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken. Fietsen in de Julische Alpen
vanaf
€550

Bekijk reis

groepswandelreis wandelvakantie langs hotels en berghutten Trektocht Slovenië

groepswandelreis wandelvakantie langs hotels en berghutten

vanaf
€1849

Bekijk reis

fietsvakantie oostenrijk en slovenië Trektocht Slovenië

fietsvakantie oostenrijk en slovenië

vanaf
€995

Bekijk reis

fietsreis alpen adria Trektocht Slovenië

fietsreis alpen adria

vanaf
€1149

Bekijk reis

wandelvakantie slovenië Trektocht Slovenië

wandelvakantie slovenië

vanaf
€899

Bekijk reis