fietsarrangement noord holland hotel t zwaantje

Autovakantie Nederland naar Callantsoog met verblijf in een hotel inclusief ontbijtbuffet, welkomstdrankje en fietsroutesHotel 't Zwaantje Hotel Autovakantie Nederland naar Callantsoog met verblijf in een hotel inclusief ontbijtbuffet, welkomstdrankje en fietsroutes

Meer informatie

trappen door bos, duin en strand

Door bossen, over duinen en langs uitgestrekte stranden is het aangenaam trappen. Iets verder van de kust zorgen de bollenvelden voor een bloeiend welkom, terwijl schapen en geiten zorgen voor een snufje fauna. Ja, hier krijg je gemakkelijk het even-helemaal-weg-gevoel…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Johanna's HofVoorgerecht bij De Liefhebbers aan ZeeSoep bij Strandpaviljoen ZeezichtHoofdgerecht bij Restaurant NatuurlijkNagerecht bij Creighton'sUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Zonnen en uitwaaienEeuwenlang was de visserij in Wijk aan Zee de belangrijkste reden van het bestaan, maar bij gebrek aan een haven behoort dat tot het verleden. Het is nu vooral een bruisende badplaats met vele restaurantjes, winkeltjes, cafés en hotels. Het strand valt op vanwege de breedte en heeft dan ook het breedste strand van Nederland. stuivende duinen, binnenduinen, duinmeren en in landschapstijl aangelegde parkbossen bepalen hier het unieke beeld dat leidt tot prachtige panorama's. het moge duidelijk zijn: genieten gaat hier gemakkelijk.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie

authentiek genieten in kennemerland

Geniet van het romantische, gevarieerde en bosrijke Kennemerland. Proef de cultuur van koopmanshuizen en eeuwenoude landgoederen in dit gebied, dat zich kenmerkt door schitterende vergezichten over bos en strand. Maar ook de horecaondernemingen onderscheiden zich: allen ademen een gezellige authentieke, donkerbruine sfeer.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Café 't HemeltjeVoorgerecht bij Café MiddelooSoep bij Onder de PlatanenHoofdgerecht bij Café Restaurant de ToeristNagerecht bij Restaurant De WandelaarUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Goede tijden…De dag begint bij Café 't Hemeltje in Bloemendaal. Na de koffie fietst u afwisselend door bossen en duinen, even lekker uitwaaien. Zo bereikt u al snel het dorpje Driehuis, dat slechts 1.100 inwoners kent. Toch zal een van hen u bekend voorkomen, want het is namelijk de geboorteplaats van Pim Fortuyn. In Café Restaurant Middeloo wacht u een voorgerecht.De volgende etappe voert u langs verschillende pittoreske dorpjes, totdat u Velsen-Zuid bereikt. Bij Onder de Platanen wordt een soepje geserveerd. Kijk even goed om u heen voor u het dorp verlaat: Velsen-Zuid wordt namelijk geregeld gefilmd bij de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden, als decor voor het fictieve stadje Meerdijk.Historische belevingOver water en oude dijkjes trapt u naar restaurant De Toerist in Spaarndam. Een welverdiend hoofdgerecht staat hier voor u klaar. Maar ook het toetje mag er zijn: Haarlem zal u aangenaam verrassen. Een stad waar de historische beleving na iedere hoek op u wacht. In restaurant De Wandelaar wacht u ten slotte het culinair dessert.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! 

Meer informatie

heerlijkheden van polder en duin

Nederland en ‘de zee’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat heeft zo z’n voordelen: duinen en polders hebben in Noord-Holland voor een fraai stukje oer-Hollandse natuur gezorgd. Dwars door de bollenvelden en langs het bekende klimduin in het gezellige Schoorl is het aangenaam trappen…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij DuinvermaakVoorgerecht bij Mojo's WaagpleinSoep bij MazHoofdgerecht bij Brasserie en B&B Hotel DuinberkNagerecht bij Restaurant JulieUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).KaasmarktDe dag begint in het dorpje Bergen, dat al ruim een eeuw lang een schijnbaar ‘magische’ aantrekkingskracht uitoefent op schilders, schrijvers en architecten. De oogst daarvan is o.a. in Museum Kranenburgh te bewonderen. Na Bergen volgt de stad Alkmaar. Een historische stad met maar liefst 399 rijks- en 700 gemeentelijke monumenten! Maar bovenal is Alkmaar bekend vanwege de plaatselijke kaasmarkt die al meer dan vier eeuwen op traditionele wijze gehouden wordt. Van april tot september vindt deze iedere vrijdag op het centrale Waagplein plaats, een bezoekje waard!Uitgestrekte bollenveldenNa Alkmaar volgen de uitgestrekte, kleurrijke bollenvelden. Naast de flora is hier ook de fauna vertegenwoordigd in de vorm van wilde paarden en Schotse Hooglanders. Gezapig grazend staren zij passerende fietsers na. En dan komt Bergen aan zee in zicht, waar strand, zee, duinen én bossen bij elkaar komen. Vervolgens bij Schoorl ligt het 51 meter hoge klimduin, een geliefde trekpleister bij zowel toeristen als de eigen bevolking. Op Tweede Pinksterdag wordt hier een dorpsfeest georganiseerd, de zogenaamde ‘meidenmarkt’. Ten slotte voert de weg terug naar Bergen.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie

gooische rijkdom

Blauw, groen en grijs wisselen elkaar af. We volgen het water, doorkruisen de bossen en verkennen historische bouwsels. De ware rijkdom van het Gooi zit niet in de mensen, maar in de natuur en de cultuur.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Haven van HuizenVoorgerecht bij Graaf Floris V van MuidenSoep bij Hotel Hart van WeespHoofdgerecht bij De ColonieNagerecht bij De TafelbergTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).VissersdorpDe dag begint aan de oever van het Gooimeer in het voormalige vissersdorpje Huizen. Deze plaats ontleent haar naam aan het feit dat dit in de 14e eeuw het eerste dorp van het Gooi was waar de huizen met stenen werden gebouwd. Dat kreeg al snel navolging, zoals in Muiden waar het machtige Muiderslot nog aan die innovatie herinnert.ZeemeerminOok in Muiden vierde de visserij ooit hoogtij. Volgens een lokale legende wisten enkele Muidenaren ooit zelfs een zeermeermin te verschalken. In ruil voor haar vrijheid beloofde ze dat Muiden de tand des tijds zou doorstaan en nooit zou verdwijnen (‘Muiden zal beklijven’). Nog altijd is de zeemeermin in het wapen van Muiden terug te vinden.VestingwerkenIn vestingstad Weesp wisselen de rijksmonumenten elkaar in hoog tempo af. Geniet van de vestingwerken, het stadhuis en de Sint-Laurentiuskerk, voordat u via bossen en plassen koers zet naar het dorpje ’s-Graveland. In deze omgeving vind je veel historische Buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen. De dag eindigd in Blaricum een stad met aanzien midden in het groen. De oude goed bewaarde boerderijen met daarnaast luxe villa's duiden op de rijke historie van Blaricum.Deze route voert u door het gebied van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam en brengt hij u in vesting Muiden en Vesting Weesp.De Stelling van Amsterdam werd grotendeels aangelegd tussen 1874 en 1914 en is een 135 kilometerlange verdedigingslinie ter verdediging van de Nederlandse hoofdstad. De Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft van onderwaterzettingen en een ingenieus logistiek systeem. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd de Stelling wel in staat van verdediging gebracht, maar er hoefde nooit daadwerkelijk gevochten te worden. Veel van de forten en batterijen hebben nu een andere bestemming gekregen. Voor meer informatie over activiteiten op de forten zie www.stellingvanamsterdam.nlWij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie

peddelen in de polder

Vanuit het hart van Waterland naar het hart van de Beemster. Over polders en langs stolpboerderijen trappen we dwars door werelderfgoed. Dat is werelds genieten…Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Spijkerman Eten & DrinkenSoep* bij De WalvisVoorgerecht bij De Kleine HaagHoofdgerecht bij Het Genot van GrootschermerNagerecht bij Kavel II BeemsterTevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.WerelderfgoedDeze route voert u door het gebied van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam en brengt hij u in de buurt van Fort Resort Beemster, Fort bij Kwadijk en Fort bij Spijkerboor.De Stelling van Amsterdam werd grotendeels aangelegd tussen 1874 en 1914 en is een 135 kilometerlange verdedigingslinie ter verdediging van de Nederlandse hoofdstad. De Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft van onderwaterzettingen en een ingenieus logistiek systeem. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd de Stelling wel in staat van verdediging gebracht, maar er hoefde nooit daadwerkelijk gevochten te worden. Veel van de forten en batterijen hebben nu een andere bestemming gekregen. Voor meer informatie over activiteiten op de forten zie www.stellingvanamsterdam.nlWij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie

onthaasten langs de stelling van amsterdam

Een zeer afwisselende route welke u langs en over water voert, inclusief een tocht over de pont van 15 min. U fietst door en langs oude en nieuwe wijken. U ontdekt oude en charmante plaatsjes zoals Nieuwendam en Scharwoude en het centrum van Amsterdam ontbreekt natuurlijk niet. Een bezoek aan het Vondelpark en een klein stukje Amsterdamse bos maken deze route tot een onvergetelijke tocht.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Alp de Veenen HotelVoorgerecht bij Restauran de Proeverij LandmarktSoep bij Restaurant STROOPHoofdgerecht bij Café 't Oude DorpNagerecht Alp de Veenen HotelUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).VeelzijdigEen bijzondere fietstocht door één van de bekendste steden en mooiste omgevingen van Nederland.Deze route start u in Amstelveen waar u wordt verwelkomt bij Alp de Veenen hotel. Vanuit Amstelveen fietst u verder naar Amsterdam. Hier wordt u bij Restaurant de Proeverij Landmarkt voorzien van een heerlijk voorgerecht.Vervolgens fietst u door onze mooie en afwisselende hoofdstad verder naar Restaurant Stroop, hier ontvangt u een verrukkelijk soepje. U vervolgt uw weg via een aantal mooie bekende bezienswaardigheden van Amsterdam terug naar het mooie Amstelveen. Grand Café 't Oude Dorp ontvangt u een smakelijk en welverdiend hoofdgerecht. De dag wordt in stijl afgesloten met een heerlijk nagerecht bij Al de Veenen hotel waar u nog gezellig kunt napraten over deze fascinerende en bijzondere route.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie

peddelen langs de vinkeveense plassen

Van militaire noodzaak tot geliefde fietsbestemming: vestingwerken zijn een historische sensatie. Gecombineerd met groene buitengebieden, ontstaat een prachtige bestemming voor een smakelijke fietsroute. Een groen-blauwe beleving wacht op u.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Hotel Hart van WeespVoorgerecht bij Café Restaurant de EendrachtSoep bij Eetcafé de SchansHoofdgerecht bij Het SpieghelhuysNagerecht bij Nelis IJssalonUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Jenever en brandewijnDe eerste tussenstop is in de vestingstad Weesp. Al in de 6e eeuw voor Christus was hier een nederzetting, maar de echte groei kwam pas vele eeuwen later. Met name in de 19e eeuw werden verschillende vestingwerken aangelegd, die deel uitmaakten van de Hollandse Waterlinie. In de fraaie historische binnenstad waren lange tijd verschillende stokerijen voor jenever en brandewijn gevestigd.DorpsfeestMilitair erfgoed vinden we ook in Abcoude ten zuidoosten van Amsterdam. Fort Abcoude behoorde tot de Stelling van Amsterdam maar werd nooit in gebruik genomen. Abcoude is daarnaast bekend vanwege de Vrije Paardenmarkt die vanaf 1471 werd gehouden. Al snel trok dit ook marskramers en straatartiesten aan, waardoor de markt zich ontwikkelde tot een waar dorpsfeest. Onder de naam ‘Abcouder Feestweek’ bestaat dit nog altijd en is het uitgegroeid tot een evenement dat maar liefst vijf dagen duurt.De VechtDe volgende bestemming is het dorp Nieuwer ter Aa. Een klein dorp in de gemeente Stichtse Vecht en ligt slechts één kilometer van het Amsterdam-Rijnkanaal. Vanaf de middeleeuwen vormde de rivier de Vecht een belangrijke verkeersader. Langs de rivier werden kastelen en voorname huizen gebouwd waarvan er nog vele overeind staan.Deze route voert u door het gebied van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam en brengt hij u in de buurt van Fort aan de Ossenmarkt en Fort AboucdeDe Stelling van Amsterdam werd grotendeels aangelegd tussen 1874 en 1914 en is een 135 kilometerlange verdedigingslinie ter verdediging van de Nederlandse hoofdstad. De Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft van onderwaterzettingen en een ingenieus logistiek systeem. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd de Stelling wel in staat van verdediging gebracht, maar er hoefde nooit daadwerkelijk gevochten te worden. Veel van de forten en batterijen hebben nu een andere bestemming gekregen. Voor meer informatie over activiteiten op de forten zie www.stellingvanamsterdam.nlWij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie

keer op keer langs het ijsselmeer

In het oosten van Noord-Holland ligt een bijzonder gebied: West-Friesland. Een regio met een roemrucht verleden, een eigen dialect en dus ook een eigen identiteit. Trap mee langs het eindeloze IJsselmeer. Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Koffie en gebak bij Het Wapen van MedemblikVoorgerecht bij IJgenweis eten & drinkenSoep bij Stationscafé de Haven van EnkhuizenHoofdgerecht bij Hotel Restaurant de VooroeverNagerecht bij Rumours eten&drinkenUitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).Opstandige FriezenDe route begint in Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. Medemblik heeft een sfeervolle historische binnenstad en dito haven. Al in de 13e eeuw kreeg Medemblik van graaf Floris V stadsrechten. De graaf liet ook Kasteel Radboud bouwen. Oorspronkelijk bedoeld om die opstandige Friezen onder de duim te houden, maar nu simpelweg een prachtig stuk cultureel erfgoed.StolpboerderijenVanuit Medemblik fietsen we langs het IJsselmeer naar Bovenkarspel. We trappen over dijkjes en passeren daarbij verschillende stolpboerderijen. In Bovenkarspel pauzeren we in het Streekbos, een natuurgebied waar wandelaars en fietsers volop aan hun trekken komen.VOC-verledenWe zoeken het water weer op en bereiken Enkhuizen. Deze ‘haringstad’ kwam tot grote bloei ten tijde van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Vanwege de gunstige strategische ligging ontwikkelde Enkhuizen zich toen tot uitvalsbasis voor expedities naar Azië. Het historisch centrum, de haven en de verdedigingstoren ‘Drommedaris’ herinneren nog aan die tijd.Nieuwe mogelijkhedenDe aanleg van de Afsluitdijk was van grote invloed op dit gebied: de Zuiderzee hield op te bestaan, maar het IJsselmeer bood nieuwe mogelijkheden. Door inpoldering werd het water teruggedrongen en ontstond er letterlijk ‘nieuw land’. Zo ook in Proefpolder Andijk, in 1926-1927 aangelegd. In 1929 werd Andijk door koningin Wilhelmina officieel geopend.Groene zoneNa een tussenstop ‘Aan de dijk’ (ofwel Andijk) fietsen we de Vooroever in. Dit natuurgebied is maar liefst 144 hectare groot en strekt zich uit langs de kust van het IJsselmeer. In het hart van deze groene zone staat het dessert klaar. Daarna is het nog maar een klein stukje terug naar het startpunt.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Meer informatie