Active vakanties Marokko

Vergeet het kameel en zeker de auto, een land beleef je het beste buiten op de fiets ( of te voet maar dan zie je veel minder).

Marokko kent diverse spectaculaire fiets mogelijkheden en daarnaast een keur aan cultuur en culinaire avonturen. Stap in het sprookje van 1001 nacht. Slaap in de Woestijn. Sta oog in oog met slangenbezweerders en kwakzalvers. Ga op ontdekkingstocht in de oude Kasba's of de uitgestrekte markten.

dichtbij en toch exotisch, marokko ook ideaal als familiereis.

Highlights van Marokko

  • De Marokkaanse koningssteden: Fez, Marrakech , Meknes en Rabat.
  • Volubilis, een lang bewoonde Romeinse stad. De zandduinen van Erg Chebbi rond Merzouga.
  • Slapen in ee Berberkamp.
  • De Dadèskloof!
  • De Vallei van de Duizend Kasba's, met AitBenHaddou: de mooiste kasba van Marokko decor van onder andere de film ‘Gladiator'.
  • De Hoge Atlas:
  • Neem ook Essaouira op in je rondeis om lekker te relaxen in dit sfeervolel mediterraans badplaatsje.

Ouzoud Watervallen

Marokko's meest beroemde watervallen, ruim 100 meter hoog verbinden ze de Ouzoud Rivier met de El Abid. De val is met name in het voorjaat een spectacel als de rivier het meeste water voert.

Je kunt overnachten in de omgeving, maar de watervallen zijn ook populair als dagtocht vanuit Marrakech (circa 150 kilometer). Er zijn verschillende eetgelegenheden, in de zomer kun je in het water zwemmen of met een gids een tocht maken door de bossen met Olijf bomen

Tanger

In het noorden van Marokko, op de grens van de middellandse zee en de Atlantische oceaan ligt Tanger recht tegenover Gibraltar. Eens een populaire locatie voor schrijvers en kunstenaar als Paul Bowles, Allen Ginsberg en Matisse, die elkaar ontmoeten in het rustige en luxe centrum van Tanger. De stranden aan de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het oosten zijn in korte tijd te berieken. Cap Spartel met zijn uitgestrekte stranden populair bij Surfers. De andere kant op ligt Cap Malabata met heldere baaien en rustige stranden.

Tetouan

Cabo Negro is bekend om zijn uitstekkende mogelijkheden tot paardrijden.

Casablanca

Casa personifieert het moderne Marokko. De stad, bekend om zijn prachtige Art Deco gebouwen, is Marokko's grootste en de hoofdstad van de regio Grand Casablanca . Een bijzonder hoogtepunt is de Boulevard d'Anfa, een palm omzoomde laan bezaaid met terrasjes, met de Aïn-Diab als ontmoetingsplaats van de lokale bevolking en, heerlijk om te wandelen en genieten van de sfeer.

Verder naar het noorden langs de kust, Mohammedia, bekend als de stad van de bloemen, biedt ongerepte golfbanen, luxe hotels en een jachthaven. Nog eens twintig kilometer ten noorden, Bouznika en zijn prachtige stranden wordt beschouwd als een van de mooiste badplaatsen aan de Atlantische kust.

Essaouira’s

De Medina van Essaouira is dé attractie van de stad. De prachtige met grote, dikke muren versterkte oude stad bestaat uit een wirwar van straatjes, steegjes en kleine winkeltjes.

Direct ten zuiden van de oude stad ligt de haven de verse vis aan land komt die u in een van de vele restaurants kunt eten. Tussen stad en haven staat de Skala du Port, een toren met een magnifieke uitzichten richting Medina en zee.

wandelparadijs in zuidelijk marokko

Meer informatie

de rode rotsen van de anti atlas

Meer informatie

rond de djebel toubkal, de berg der bergen

Meer informatie

met muildieren naar de toubkal

Meer informatie

op weg naar de hoogste top van de atlas

Meer informatie

van de rode bergen van de m'goun naar de blauwe oceaan

Meer informatie