Kroatië

Als je van de zon houdt, dan zijn er natuurlijk de bekende vakantiebestemmingen in Europa te vinden. Maar wil je net even van de gebaande paden af en een nieuw vakantieland bezoeken, dan is Kroatië een prima zonebestemming met ook wat natuur en mooie steden. Of combineer je (strand)vakantie met een cruise. De baai van kvarner heeft talrijke eilanden.

Campings aan de Kvarner baai populair

Zon, zee en strand zijn de eigenschappen waarmee de Kvarner baai het best te typeren is. Kroatië was als vakantiebestemming niet zo heel gekend bij de doorsnee toerist, maar de toetreding van het land tot de Europese Unie op 1 juli 2013 kan hier snel verandering in brengen.

Een rustig plekje op campings aan de Kvarner baai

Kvarner is een groep van Kroatische eilanden die prachtig gelegen zijn aan de Kvarner baai in de Adriatische Zee. Je vindt er altijd wel een rustig plekje om er van het zonnetje en de natuur te genieten. In Kvarner heb je de keuze uit de meest uiteenlopende campings en vakantieresorts om je campingvakantie door te brengen. Wie kiest voor een campingvakantie maakt een goede kans om hier de beste vakantie van zijn leven te beleven. DE regio is ook geroemd om de mogelijkheden voor naturisme

Campings op Kvarner in de ongerepte natuur

Welke camping je ook kiest in de Kvarner baai, je kan er zeker van zijn dat je zal kunnen genieten van de ongerepte Kroatische natuur. Wie van veel groen houdt, zoals bossen met de meest verschillende plantensoorten, komt in de Kvarner baai zeker aan zijn trekken. Voorts zijn er op het grote eiland Cres bijna tweehonderd vogelsoorten in de wilde natuur te vinden. De natuurliefhebber die logeert op een camping in de Kvarner baai kan dus zeker zijn hart ophalen aan de fauna en flora.

Cultuur aan de Kvarner baai

Een campingvakantie op een van de Kvarner eilanden kan ook geschikt zijn voor cultuurliefhebbers. Sinds het begin der tijden zijn is de Kvarner baai al door mensen bewoond. Je vindt er dus veel overblijfselen uit vervlogen tijden zoals ruïnes, historische steden, eeuwenoude kerkjes en kloosters.

Zagreb

hoofdstad van Kroatië

Zagreb eye

Officieel per 1 juli 2013 opent een nieuwe toeristische attractie in Zagreb. De Zagreb eye. Vanf de zestiende verdiepen van een wolkenkrabber(tje) aan het Ban Jelačić Square heb je uitzicht over Kaptol, Gradec en de andere stadsdelen. Entree wordt 15 HRK (2 euro) en daarvoor heb je dan meteen gratis WIFI

Zagreb eye uitzicht

 

Als vakantiebestemming voor Nederlanders zit Kroatië behoorlijk in de lift. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat Kroatië voor onze begrippen spotgoedkoop is. Maar dat is niet het hele verhaal. Kroatië kan in alle opzichten concurreren tegen vakantielanden als Frankrijk, Italië en Spanje. Kijk maar naar het natuurschoon, de heerlijke keuken en de mooie stranden. Voor kampeerders is er helemaal goed nieuws: Vanuit een camping Kroatië leren kennen is een adembenemende ervaring. En je kan Kroatië heel eenvoudig per auto bereiken. Op die manier kun je je vanuit de auto vergapen aan het schitterende, op sommige plekken zelfs ruige landschap

Istrië

Vooral het Kroatische schiereiland Istrië, aan de Adriatische zee tegenover Italië, is erg in trek bij mensen die eens iets anders willen zien. Porec, bijvoorbeeld, is een havenstadje met mooie stranden en heel erg veel watersportfaciliteiten. Het stadje is verder bekend om de indrukwekkende ruïnes uit de tijd van de Romeinen. De Euphrasiusbasiliek uit de zesde eeuw na Christus is op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Tel daarbij op dat de Istrische keuken in veel opzichten op de Italiaanse lijkt, met veel pasta- en risottogerechten, en je weet zeker dat je je er al snel thuis zult voelen.

Porec Istrie Kroatie

Zeiltochtje

Kijk bijvoorbeeld naar camping Bijela Uvala in deze provincie. Deze camping ligt vlakbij een schitterend zandstrand en in de nabijheid van een leuk haventje waarvandaan je kunt aanmonsteren op een zeilschip voor een tochtje langs de verschillende eilandjes voor de Istrische kust. Met maar liefst twee zwembadcomplexen hoef je op sommige dagen het campingterrein niet eens te verlaten. Ook vlakbij ligt de stad Pula, waar je een amfitheater kunt zien dat lang geleden werd gebouwd door de Romeinse keizer Vespianus. Maar ook de andere dorpen in de buurt zijn leuk om te bezoeken en om rond te dwalen door het historische centrum.

eilandhoppen in het spoor van marco polo

Meer informatie

het warmbloedig hart van de adriatische zee

Meer informatie

eilandhoppen in de kvarner bocht

Meer informatie

van trogir naar dubrovnik

Meer informatie

wandelen over de eilanden en bergen van dalmatië

Meer informatie

dubrovnik en de zuidelijke eilanden

Meer informatie

van motovun naar zee

Meer informatie

een eindeloze schakering van blauwtinten

Meer informatie

single reis wandelen in kroatië

Vlieg Wandelvakantie Kroatië voor singles incl. 1-pers.kamer, entreegelden en wandelingen/excursies naar o.a. Natuurpark Biokovo, NP Slapovi KrkeHotel Sv. Mihovil Hotel Vlieg Wandelvakantie Kroatië voor singles incl. 1-pers.kamer, entreegelden en wandelingen/excursies naar o.a. Natuurpark Biokovo, NP Slapovi Krke

Meer informatie

eilandhoppen kroatië ms morena 8 dagen

Met de MS Morena naar Krk, Cres en andere paradijsjes   Kroatië is groen en ook gastvrij, dus als u van natuur én mensen houdt, en daarnaast natuurlijk van fietsen, is Kroatië een uitgelezen reisbestemming.   In de Adriatische Zee, tussen Rijeka en Zadar, ligt een honderden kilometers lange strook van grotere en kleinere eilanden: de Kvarner of Dalmatische Eilanden genoemd. U bezoekt Krk, Cres, Rab, Mali en Losinj, welke al jarenlang zeer geliefde vakantiebestemmingen zijn met een overwegend groen en bebost landschap, maar op sommige plaatsen wat kaler en minder begroeid.   De eilanden in de Kvarner baai van Kroatië zijn ware vakantieparadijsjes! U kunt de charme van de eilanden per fiets en per boot ontdekken. Gedurende de dagtochten zal een Duits-sprekende gids u begeleiden en u de mooiste plekjes op de eilanden laten zien. In de nachten ligt het schip in pittoreske haventjes. Vooral in het begin van de reis keert u terug naar de boot voor de lunch en heeft u de keuze om in de namiddag nog een fietstocht te maken of de directe omgeving zelf te verkennen.   U verblijft op de MS Morena, een categorie A+ schip, gegarandeerd een heerlijke vaar-fiets reis!

Meer informatie

kroatië, wandelen aan de adriatische zee 8 dagen

Korčula, het eiland van wijn en tradities Korčula ligt op zon anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik. Het eiland is 47 kilometer lang en 7 kilometer breed. Het ligt voor de zuidkust van Kroatië en behoort tot de mooiste eilanden van deze regio. Naast oude stadjes, en prachtige stranden en baaien, kunt u genieten van de mooie natuur en de gastronomie met zelfs biologisch geproduceerde wijn.    De grootste plaats op het eiland heet óók Korčula, maar wordt vaak "klein Dubrovnik" genoemd vanwege haar prachtige stadsmuren en typische oude gebouwen met oranje daken. De bouw hiervan begon in de 15e eeuw; in die tijd waren er veel beeldhouwers die prachtige versieringen aanbrachten in de witte kalksteen waar de huizen mee gebouwd werden. De beeldhouwers van Korčula waren zó bekend dat ze ook aan veel beroemde gebouwen in het buitenland werkten, zoals het parlementsgebouw van Wenen en het stadhuis van Stockholm. In het autovrije centrum vindt u veel gezellige restaurants en cafés (met verse vis, zeevruchten en witte wijn van het eiland). Ook vindt u op Korčula nog veel kleine wijngaarden en wijnmakerijen die gerund worden door plaatselijke families. De witte poip en grk wijnen worden hier al eeuwenlang op dezelfde traditionele manier gemaakt.   Korčula is een eiland dat elk seizoen ideaal is om te bezoeken. De warmste, zonovergoten dagen zijn uiteraard in de zomer, dan lopen de temperaturen op tot wel 30 graden op en is het te warm om te wandelen. Maar in het voor- en najaar is Korčula een prachtige wandelbestemming. U kunt dan volop genieten van de prachtige natuur.   Ervaar al wandelend de prachtige natuur op dit mooie eiland dat door vele reis- en lifestylemagazines uitgeroepen is tot een van de mooiste plekken ter wereld. Het is Kroatië in zijn puurste vorm. Smalle wandelpaden voeren langs eeuwenoude olijfbomen, door wijngaarden en door zalig ruikende bossen. Onderweg ziet u Dalmatische dorpjes met terracotta-kleurige daken, romantische baaien met helderblauw water en de mooiste stranden.   De mentaliteit op het eiland kunt u vergelijken met die in Italië. Niet zo gek want ooit maakte het eiland deel uit van de Republica de Venezia, en heette het Curzola. Korčula zegt trots dat het de geboorteplaats is van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo, hoewel de waarheid van  die stelling betwist wordt.   Deze reis combineert het beste dat de Kroatische kust te bieden heeft: de natuurlijk schoonheid, de mooie wandelingen, de gezellige hotels en het goede eten.

Meer informatie

eilandhoppen kroatië ms kalipsa 8 dagen

Krk, Cres en andere paradijsjes    Kroatië is groen en ook gastvrij, dus als u van natuur én mensen houdt, en daarnaast natuurlijk van fietsen, is Kroatië een uitgelezen reisbestemming.   In de Adriatische Zee, tussen Rijeka en Zadar, ligt een honderden kilometers lange strook van grotere en kleinere eilanden: de Kvarner of Dalmatische Eilanden genoemd. U bezoekt Krk, Cres, Rab, Mali en Losinj, welke al jarenlang zeer geliefde vakantiebestemmingen zijn met een overwegend groen en bebost landschap, maar op sommige plaatsen wat kaler en minder begroeid.   De Kvarner baai De eilanden in de Kvarner baai van Kroatië zijn ware vakantieparadijsjes! U kunt de charme van de eilanden per fiets en per boot ontdekken. Gedurende de dagtochten zal een Duits en Engels sprekende gids u begeleiden en u de mooiste plekjes op de eilanden laten zien. In de nachten ligt het schip in pittoreske haventjes. Vooral in het begin van de reis keert u terug naar de boot voor de lunch en heeft u de keuze om in de namiddag nog een fietstocht te maken of zelf de directe omgeving te verkennen.

Meer informatie

eilandhoppen zuid dalmatië ms eos 8 dagen

Fietsen en hoppen over de eilanden in Zuid-Dalmatië   De eilanden langs de Zuid-Dalmatische kust zijn groen en ook gastvrij, dus als u van natuur én mensen houdt, en daarnaast natuurlijk van fietsen, is dit gedeelte van Kroatië een uitgelezen reisbestemming.   In de Adriatische Zee, tussen Spilt en Zadar, ligt een honderden kilometers lange strook van grotere en kleinere eilanden: de Dalmatische Eilanden genoemd. U bezoekt Brac, Hvar, Korcula en Mljet welke al jarenlang zeer geliefde vakantiebestemmingen zijn met een overwegend groen en bebost landschap, maar op sommige plaatsen wat kaler en minder begroeid.   De Zuid-Dalmatische kust De eilanden langs de kust van Zuid-Dalmatië zijn ware vakantieparadijsjes! U kunt de charme van de eilanden per fiets en per boot ontdekken. Gedurende de dagtochten zal een Duits sprekende gids u begeleiden en u de mooiste plekjes op de eilanden laten zien. In de nachten ligt het schip in pittoreske haventjes. Vooral in het begin van de reis keert u terug naar de boot voor de lunch en heeft u de keuze om in de namiddag nog een fietstocht te maken of zelf de directe omgeving te verkennen.

Meer informatie

wandelen in kroatië 8 dagen

Het Dalmatische binnenland Deze actieve singlereis laat u kennismaken met een nog relatief onondekt stukje Dalmatisch binnenland. Al wandelend door authentieke dorpjes, langs riviertjes, door olijfboomgaarden, over wijnvelden en langs indrukwekkende watervallen verkent u de regio. U verblijft de hele week in een gezellig familiehotel met zwembad, waar u na een dag lopen heerlijk de spieren kunt laten ontspannen. Voeg daarbij culinaire verrassingen en oprechte gastvrijheid en een heel bijzondere actieve reis is compleet.  

Meer informatie

eilandhoppen in kroati euml

fietscruiseGeniet van een geweldige vakantie langs de mooiste kust van Europa: bergachtig en bestaande uit honderden eilanden met prachtige middeleeuwse stadjes gelegen aan prachtige baaien met verborgen spelonken en heerlijk zwemwater. U vaart mee met de luxe boot de Prvi Odisej op deze fietscruise langs de Dalmatische kust van Kroatië.

eilandhoppen in kroati euml Dalmatischekust

fital
Fietsvakantie
Europa
vanaf € 999,00

Meer informatie

verken het groene istri euml

fietsvakantie per eigen vervoerIstrië, het grootste schiereiland van Kroatië, heeft iets magisch! De blauwe Adriatische zee, de groene bossen, de historische steden, wijngaarden, olijfbomen en rustige rivieren zijn een perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en cultuur. Voeg hier de verleidelijke smaken van de uitstekende Istrische wijnen aan toe en u hebt alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie. Maak tijdens het fietsen een tussenstop op één van de wijnboerderijen en proef de smaak van de inheemse wijnen zoals Malvasi en Teran. Trakteer u zelf op de heerlijke delicatessen en beleef alle charmes van Istrië. Tijdens deze fietsroute bepaalt u zelf het tempo en mocht het nodig zijn de volgauto is altijd in de buurt mocht u pech hebben.

verken het groene istri euml Istrie en kroatie

fital
Fietsvakantie
Europa
vanaf € 625,00

Meer informatie

de gouden eilanden van de kvarnerbaai

Meer informatie