Azië - Fietsen en andere actieve vakanties

Voor een korte vakantie loont het nauwelijks de moeite om af te reizen naar het verre Azië, twee weken is wel zo een beetje het minimum. Kans op verveling is er niet, ook de kleinere landen hebben genoeg te bieden. En als dat toch niet genoeg is dan combineer te verschillende bestemmingen. Bijvoorbeeld Zuid-Vietnam en Cambodja met de must-see's: Ho Chi Minh City, musea Phnom Penh en de "Killing Fields", Angkor Wat en andere minder platgetreden tempels, boottochten op de Mekong en de rijstvelden.

Het Aziatische platteland vormt een prachtig decor om te fietsen. In Vietnam & Cambodja maken je bijvoorbeeld tochten langs rijstvelden en stop je zo om een praatje te maken.

Zuid Oost Azie

Zuidoost-Azië is een van die regio's in de wereld waar reizigers met zeer uiteenlopende budgeten zich thuis voelen. Veel landen in Zuidoost-Azië trekken hordes backpakkers die dankbaar gebruik maken van het lage prijsniveau in toch redelijk ontwikkelde landen, dus hier kunnen fietsers ook prima hun weg vinden . Maar ook voor de verwende reiziger zijn er genoeg accommodaties met de nodige luxe.

Zuidoost-Azië is een 'werelddeel' begrenst door India en China op het vastland en Australië en Nieuw Guinea op zee en omvat Vietnam, Laos, Cambodja (Indochina), Thailand, Myanmar, Maleisië, Singapore, de Sunda-eilanden, Indonesië en de Filipijnen.

bouwsteen fietsen door landelijk maleisië

Oostkant van West-Maleisië Naar klein dorpje (kampung) Pasir Belanda, fietsen in de landelijke omgeving > weer per tweewieler naar dorpje Tumpat > via andere route terug naar Pasir Belanda.

Meer informatie

'slow travel' door de gordel van smaragd

Meer informatie

cycling the mekong delta

Houdt u van fietsen, ontdekken en in contact komen met de lokale bevolking? Dit actieve arrangement combineert al deze elementen, in het levendige hart van de Mekong-delta. Dit gebied is de rijstschuur van Azië en wordt gekenmerkt door een labyrint van rivieren en kanalen. Het gekrioel op de waterwegen en bij de drijvende markten is geweldig om te zien. U fietst door dit waterrijke gebied, dat omgeven wordt door rijstvelden, plantages en ruïnes van oude beschavingen.

Meer informatie

bouwsteen fietsen rond chiang mai

Fietsen is de ultieme manier om de omgeving van Chiang Mai in Noord Thailand te leren kennen. Met deze 2-daagse fietstocht gaat u van de gebaande paden en komt u gemakkelijk in contact met de lokale bevolking.

Meer informatie

rondreis bali fietsen op bali

Zuidkust: Seminyak, zuid-westkust. Dagtocht via Bratanmeer noordwaarts.  Noorden: Munduk, natuurgebied, wandelen - Lovina, dolfijnen. Oostkust: Amed, snorkelen en duiken. Zuiden: Ubud, cultuur en natuur - Sanur, zuid-oostkust.

Meer informatie

bouwsteen wandelen naar bergstamdorpen

Noordelijk berggebied, Noord-Vietnam Vanuit de uiterst noordelijke bergplaats Sapa op stap > wandelen naar dorpje Ta Van, door de prachtige natuur, langs dorpjes van bergstammen, overnachten bij lokale familie > terug naar Sapa.

Meer informatie

langs zilveren rivieren

Meer informatie

van jungle tot hooggebergte

Meer informatie

rondom de ijsbedekte reus

Meer informatie

maakbare metropolen tussen onvoorspelbare vulkanen

Meer informatie

van jiri naar de gokyo meren

Meer informatie

langs de hoogste bergen en gokyo meren

Meer informatie

land van extremen en adembenemende vergezichten

Meer informatie

gokyo meren en everest basecamp

Meer informatie

nepal’s klassieke trektocht annapurna circuit

Meer informatie

yeti mountain home trek

Meer informatie

door de onbekende shayok vallei

Meer informatie

rondreis door landelijk oost maleisie eilanden

Meer informatie

kampongs in de tropen

Meer informatie

fietsen op een paradijselijk eiland

Meer informatie