Nieuw Zeeland

Roturua

Nieuw Zeeland bestaat uit twee grote eilanden het  Noorder en het Zuidereiland en nog wat kleine eilanden. Het Noordereiland wordt met name gekenmerkt door (actieve) vulkanen, geisers en warmwaterbronnen.  Over een groot deel van het Zuidereiland lopen de alpen, het zuidelijk deel van dit eiland wordt gekenmerkt door een ruig land en de prachtige fjorden

Nieuw-Zeeland is perfect voor de echte natuurliefhebber: ruig, leeg, puur en ongerept, voor de aktieve fietser mountainbiker of wandelaar. Van het subtropische Noorden tot het barre Zuiden. De geologie is nog zeer aktief met name op het noorder eiland, bezoek de hete bronnen in Rototua,het vulkanische White Island of loop de Tongariro Crossing volgens velen de mooiste eendaagse hike ter wereld heeft hier duidelijk huisgehouden (tot op de dag van vandaag).  En neem een duik in het kristalheldere water van de Marlborough Sounds.

 

 

 

routeburn track

De Routeburn Track is een indrukwekkende wandeltocht, opgenomen in de top 11 van de mooiste hikes ter wereld. U loopt langs met mos bedekte bossen, glinsterende, helderblauwe bergmeren, prachtige watervallen en uitkijkpunten vanwaar u adembenemende uitzichten heeft over het berglandschap. Deze 32 kilometer lange tocht leidt u door de overweldigende natuur van het Mount Aspiring en Fiordland National Park.

Meer informatie

cycling new zealand

Nieuw-Zeeland is een land met vele fietstrajecten door overweldigende natuur. U kunt dit land uitstekend op de fiets doorkruisen maar dit kost u veel tijd. Vandaar onze combinatiereis waarbij u reist per auto en per fiets. Op de meeste plekken overnacht u twee nachten zodat u een volledige dag kunt besteden aan het maken van een fietstocht, al dan niet begeleid door een gids. Een perfecte manier om intensief meer van een regio te ontdekken. U kunt meer kilometers maken dan lopend en u komt in gebieden waar u met de auto niet kunt komen. Laat u verrassen door deze manier van reizen!

Meer informatie

de mooiste wandelingen down under

Meer informatie