Jordanië

Jordanië de bakermat van de bijbel, maar ook zonder religie een adembenemend land om te bezoeken. Historische wereldwonderen als Petra. Maar ook vakantie, zwemmen/drijven met je kinderen in de Dode zee, of onderga een wellness kuur. Snorkelen langs de kust van Aqaba. Of overnachten in de woestijn bij Bedoeïen.

Jordanië is een veelzijdig land dat echter vooral bekendheid geniet om  trekpleisters als Petra, de Wadi Rum en de Dode Zee. Jordanië is bovendien een rustig en stabiel land. Jordanië is ook prima geschikt voor een vakantie met kinderen.

Ook voor een strandvakantie kun je prima terecht in Jordaniëin het zuidelijkste puntje ligt Aqaba een uitermate geschikt voor een zonvakantie, ook als winterzon bestemming. Toerisme in Aqaba is in opkomst en nog lang niet masaal. Een unieqe bestemming

Aqaba ligt aan de Rode zee, en is een prachtige duikspot een watertemperatuur van 23 graden en helder water is het hier heerlijk duiken tussen de kleurrijke riffen.

Petra

Een bezoek aan Jordanië is niet compleet zonder bezoek aan Petra. De stad die volledige is uitgehouwen uit de rozerode rotsen. Niet voor niets is dit werekderfgoed en is het verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen. Vanuit Aqaba is een dagexcursie mogelijk naar Petra, wilt u echter genieten van Petra bij zonsondergang ( of opgang) dan is het boeken van een meerdaagse trip nodig. Nog meer magie heeft Petra als u de stad 's nachts bezoekt.

Wadi Rum

De Wadi Rum is een spectaculaire woestijn, feitelijk een droge rivierbeding. Vanuit Aqaba zijn excursies naar Wadi Rum te boeken. Let er wel o dat u ook daadwerkelijk de Wadi Rum bezoekt en niet een van de woestijnen ervoor.

Dode Zee

De rode zee is een heerlijk wellness gebied in het Noorden van Jordanië. Vanuit Aqaba te ver, daarom is een  rondreis de beste keuze als u uw strandvakantie in Aqaba wilt combineren met een wellness trip aan de Dode Zee.

Jordanië verder dan Wadi Rum en Petra

Hoe avontuurlijk wil je het hebbem? Fiets door de Wadi Rum woestijn en de rode zandstenen Canyon met de rotswoningen van Petra. Bezoek de hoofdstad Amman of Jerash een van werelds best bewaarde Romeinse steden. Aanschouw de mozaïeken in Madaba. Drijf in de Dode zee of duik onder in Aqaba. Maar echt avontuur is een overnachting midden in de woestijn, zo voel je je even helemaal Lawrence of Arabia

 

groepsreis fietsvakantie petra wadi rum Petra

groepsreis petra wadi rum

8 tot 14 dagen, Sawadee

vanaf
€ 1.479,-
Lees meer