fietsvakantie Cuba

Fietsen als een revolutionaire ervaring is een bevredigende manier om dit gemoedelijke, langzaam veranderde, eiland natie te zien zoals het aantwaakt van en het toerisme meer en meer omarmt. Bezoek Havana en de koloniale stad van Trinidad voor muziek en cocktails.

Rum met Zwarte bonen

Fietsen is dus de ideale manier om Cuba te ontdekken. Beginnend in Havana, verken tropische bossen, fiets naar Viñales in naar Natuurreservaat Topes de Collantes om daarna te relaxen aan de Caribische kust. Gebruik je vrije tijd ook om van Cuba's gerechten te genieten, frommoros y Cristianos (zwarte bonen en rijst) en arroz con pollo (rijst met kip) naast de Cubaanse sandwich. En is het al later op de dag dan bestel een daiquiri of mojito.

Fietsvakantie Cuba volgens djoser:


Glooiende landschappen en een zachte zeebries maken Cuba tot een fijne bestemming voor een fietsvakantie. Verken het koloniale verleden, de steden en ntuurparken. En sluit je vakantie af meteen verblijf aan de Caribische zee

Cuba is salsa, sigaren en rum. Maar ook dictatuur en armoede, stokoude auto's en muziek. Geboorteland van de  mojito, een cocktail  met rum, limoen, mineraalwater en munt. Cuba en de Cubanen zijn vriendelijk, het land heeft voor toeristen zijn eigen spelregels maar ook heel veel te bieden.

Wie dit jaar nog aan het tobben is voor het boeken van een vakantie moet beslist eens denken aan het heerlijke land Cuba. Een vakantie naar Cuba omvat eigenlijk alles wat een vakantie zou moeten zijn; strand, heerlijk eten en een zeer vriendelijke bevolking. Je vindt Cuba in het Caribisch gebied ten Noord Westen van de kleine Antillen. Cuba is echter één van de grote eilanden in het Caribisch gebied. Cuba heeft elf miljoen inwoners en het eiland heeft een oppervlakte van 100.000 vierkante kilometer. Het beeld bestaat dat Cuba onderontwikkeld is door het communisme. Niets is minder waar! De gezondheidszorg in Cuba is bijvoorbeeld bijzonder goed. Er sterven veel minder kinderen bij de geboorte dan in veel ontwikkelde landen. Daarnaast kan bijna de gehele bevolking lezen en schrijven.

Naast het heerlijke weer heeft Cuba een rijke geschiedenis. Zo is het zeer de moeite waard om Havana te bezoeken. In deze enorme stad (twee miljoen inwoners) ligt bijvoorbeeld het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro uren kon speechen.

Havana is een heerlijke stad om rond te lopen, te flaneren op de boulevard Malecón, of gewoon te zitten op een bankje in een van de talrijke parken. Dan beleef je het leven van alle dag.

Beste Reistijd Cuba

Op Cuba is het eigenlijk altijd wel prima weer. De temperatuur schommelt tussen de 25 en 31 graden. Prima toeven dus het gehele jaar door! Echter, als je een perfecte reistijd moet aanstippen dan is dit november tot en met april. Je vermijdt op die manier het regenseizoen wat loopt van mei tot oktober. De stranden van Cuba zijn heerlijk, maar er zijn vaak geen accommodaties zoals barretjes en strandtentjes. Als je voor je rust op vakantie gaat is Cuba dus ideaal!

Tijdszone en tijdsverschil

Tijdens de wintertijd valt Cuba in GMT-5 in de zome GMT-4, Nederland is GMT+1/GMT+2. Omdat de wisseling van zomer naar wintertijd tegelijkertijd is  is het tijdsverschil altijd 6 uur.

 

Het Caribisch gebied is een uitstekende bestemming voor alle winterzon reizigers, en Cuba heeft het helemaal, een top  bestemming die prachtige stranden, moderne faciliteiten in een retro jaren '50 decor, en kleurrijke geschiedenis combineert. Havana, de hoofdstad van Cuba is een must evenals het Havana Club rum fabriek. Buiten historische Havana, andere plaatsen van die zeker het bezoeken waard zijn  Mantanzas stad en het prachtige strand van Varadero.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor Cuba?

paspoort

Voor je reis naar Cuba dien je in het bezit te zijn van een paspoort, die bij het verlaten van Cuba nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum of toeristenkaart (Tarjeta del Turista)

Voor Cuba heb je een visum nodig dat je voor vertrek moet regelen via het consulaat in Rotterdam. Meer info

Reis je met een reisorganisatie kun je ook op een toeristenkaart reizen. Informeer hierover bij de touroperator van je boeking

Ziektekosten verzekering

Je moet bij aankomst kunnen aantonen dat je over een ziektekostenverzekering beschikt, het zorgpasje is meestal voldoende bijwijs maar beter is het om een Spaanse of Engelse verklaring van je verzekeraar mee te nemen.

Hoelang is het vliegen naar Cuba?

De hoofdstad van Cuba Havana ligt op circa 7800 kilometer vanaf Amsterdam en Brussel.

Cuba heeft een drietal internationale vliegvelden, afhankelijk van het vliegveld doe je er met een rechtstreekse vlucht 10 tot 12 uur over om in Cuba te komen, KLM heeft rechtstreekse vluchten. Moet je overstappen dan ben je gauw 14-15 uur onderweg.

fietsvakantie cuba (groep)

cuba (groep)

8 tot 14 dagen, Sawadee

vanaf
€ 1.849,-
Lees meer