Fietsen in India

 

India is wonderlijk en fascinerend. Bezoek de vele highlights die dit land kent, waaronder de Taj Mahal en de heilige rivier Ganges

 

India is ook  voor natuurliefhebbers een paradijs. Met ongeveer100 nationale parken, waaronder 15 Biosfeerreservaten en 440 wildreservaten verspreid in klimatologisch en geografisch zeer verschillende regio's, zal het even duren voordat je de gehele diversiteit tot je hebt kunnen nemen, en dan heb je het nog niet gehad over de culturen die je in India kunt meemaken

Rajasthan

In de sprookjesachtige steden van Rajasthan, waar paleizen, riksja’s en kleurig geklede mensen al je zintuigen op scherp zetten. Bij de tempels van Khajuraho, de beroemde Taj Mahal en aan de oevers van de Ganges in Varanasi. Ga een Bollywood-film kijken, geniet van verse curries en raak in gesprek met de praatgrage Indiërs. Je wereldbeeld zal nooit meer hetzelfde zijn!

Ladakh

Hoog in het Indiase deel van het Himalaya ligt Ladakh een van de droogste en hoogst gelegen gebieden op aarde. Bijzonder om te bedenken dat deze streek ooit oceaanbodem was, voordat de botsing van de continentale platen de zee omhoog stuwde.

Ladakh is een gebied om te voet te verkennen, en hoewel het landschap extreem is zijn de inspanningen te overzien. Bagage gaat op de rug van ezels. De cultuur is nauw verwant aan het Tibetaanse in feite maakt Ladakh deel uit van de Tibetaanse hoogvlakte.

CC BY 2.0

Ladakh ligt bovenin de regio Jammu en Kasjmir, het bebied is nog niet zo heel lang geleden geopend voor bezoeker.

Bezoek bijvoorbeeld het tsokar, een zoutmeer.

internationale groepsreis cycling india's hill stations

Meer informatie

fietsgroepreis rajasthan

Meer informatie

internationale groepsreis cycling through rajasthan premium

Meer informatie

rajasthan zuid india van kust naar kust

Meer informatie

fietsen door het zuiden van india

Meer informatie