Fietsreizen Afrika

Op deze pagina vind je een aantal fietsreizen naar Afrika landen.

Afrika bestaat voor de fietser grofweg uit drie delen. In het noorden liggen de Arabische landen, avontuurlijk, exotisch maar toch redelijk dichtbij. Van deze landen worden Tunesië en Marokko het meest bezocht, al is op dit moment alleen Marokko veilig te noemen. Naar Marokko vinden we dan ook veel aanbieders van verzorgde fietsreizen.

In het zuiden vinden we het zeer westerse Zuid-Afrika, met name het populaire wijngebied voorkomt een al te grote cultuur schok. Noordelijk van Zuid Afrika liggen nog Namibië en Botswana, die ook veilig bezocht kunnen worden en waar het avontuur al een stuk groter is.

Daartussen ligt donker Afrika. Afgezien van de landen waar je echt niet heen wilt zijn ook de overige bestemmingen voor de echte avonturiers. Fietsen tussen de wilde dieren is iets wat prima kan maar wel met beleid.

Lange afstandsroutes

Voor de echte volhouders zijn er een aantal lange afstand routes dwars door Afrika. Uiteraard niet bewegwijzerd en ook routeboekjes zul je niet vinden.

Drie beroemde routes eindigen allemaal in Kaapstad en starten in Tanger, Caïro en  Mombassa

De route Caïro-Kaapstad is wellicht de meest tot de verbeelding sprekende. Deze tocht is ook georganiseerd te rijden, via Tour d'Afrique over de 11.500 kilometer doe je 120 dagen ( 90 fietsen 30 rust). O ja, de hele tocht meefietsen kost kleine 17 duizend dollar (zonder vlucht en zakgeld), maar je kunt ook deel etappes rijden.

O ja Marokko vind je hier

door wijngaarden en fynbos

Meer informatie

wijngebieden kaap (groep)

Meer informatie

namibië groepsreis fiets

Meer informatie

drakensberg en krugerpark (groep)

Meer informatie

fietsbouwsteen wijn

Het zonnetje schijnt, er staat nauwelijks wind en de mooie wijnranken steken helder af tegen de Simonsberg. De perfecte condities voor een mooie fietstocht zijn aanwezig.

Meer informatie