reykjavik bike tours fietstour

Samen met een gids bezoek je per fiets de hoogtepunten van Reykjavik zoals de moderne Harpa Concert Hall, de Hallgrimskirkja, de katholieke kathedraal, het parlementsgebouw, het geothermisch verwarmde strand, het Hofdi House en de beroemde Bæjarins Beztu Pylsur, met de beste hotdogs van de stad. De totale fietsafstand is ca. 7 km. Vertrek: om 10.00 uur vanaf Ægisgarður, bij de oude haven van Reykjavik. Van 1/12-31/1 is het vertrek om 11.00 uur. 01/01-14/05 op vrijdag en zaterdag15/05-15/10 dagelijks16/10-31/12 op vrijdag en zaterdag Duur: ca. 2,5 uur. Engelstalige gids. Prijs: € 67 per persoon. Minimum leeftijd 10 jaar. Kinderen van 10 t/m 15 jaar betalen 50%.

Meer informatie

gletsjerwandeling take a walk on the ice side

In ca. 2 uur rijdt u van Reykjavik naar de Sólheimajökull gletsjer, een uitloper van de grote Mýrdalsjökull, waar u onder begeleiding van een ervaren gids een wandeling van ca. 2 uur maakt over de gletsjer. Op "crampons" (stijgijzers) maakt u een gemakkelijke tocht langs prachtige ijssculpturen en diepe kloven. Op de terugweg bezoek aan de spectaculaire Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen.Vertrek: dagelijks vanaf uw hotel om 08.30 uur. Als u een hotel heeft in het oude centrum van Reykjavik kunt u vanwege parkeerrestricties niet bij uw hotel worden opgehaald en teruggebracht, maar moet u op- en uitstappen bij een bushalte in de buurt van uw hotel.Duur: 10-11 uur, waarvan ca. 2 - 2,5 uur op het ijs.Prijs: € 187 per persoon, incl. gids en gletsjermateriaal. Kinderen van 10-12 jaar betalen € 116.Leeftijd: minimum 10 jaar en schoenmaat 35. Zorg voor goede wandelschoenen (evt. te huur voor ISK1000), warme, waterdichte kleding en een lunchpakket.

Meer informatie

glacier wonders gletsjerwandeling skaftafell

Vanaf het Skaftafell Visitor Centre wordt u in ca. 15 minuten naar de Falljökull gletsjer gebracht. U loopt in ca. 25-30 minuten naar de rand van de gletsjer, waar u het ijs op gaat. Tijdens de tocht heeft u mooi uitzicht op de bergen aan de zuidkant van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Onder begeleiding van een ervaren gids wordt een wandeling van ca. 1 uur gemaakt over de gletsjer. Op "crampons" (stijgijzers) maakt u een gemakkelijke tocht langs prachtige ijssculpturen en diepe kloven. De gids geeft uitleg over het ontstaan van de gletsjer en de snelle veranderingsprocessen door de opwarming van de aarde. Soms kan de ijsval van smeltende gletsjerdelen worden gezien. Vertrek: dagelijks van 1/4-31/10 om 08.30, 10.00, 12.15 en 14.15 en 16.15 uur. U dient minimaal 30 minuten van te voren aanwezig te zijn.Duur: 3,5 uur (ca. 1 uur op het ijs) Prijs: € 96 per persoon, incl. gids en gletsjermateriaal. Kinderen van 10 t/m 15 jaar krijgen 50% korting. Zorg voor goede wandelschoenen en warme, waterdichte kleding, handschoenen en een muts. Ter plaatse kunt u evt. wandelschoenen, een waterdichte jas of waterdicht broek huren voor ISK 1000 per stuk.Leeftijd: minimaal 10 jaar. In de wintermaanden, van 1/11-14/5 kan er alleen een langere tocht (Glacier Explorer) van 5 uur worden geboekt, vertrek om 10.00 uur (€ 141 p.p. , minimum leeftijd 15 jaar).

Meer informatie

sólheimajökull gletsjerwandeling

Vanaf de Sólheimajökull parkeerplaats wandelt u in ca. 30 minuten naar de gletsjer, waar onder begeleiding van een ervaren gids op stijgijzers een gemakkelijke tocht gemaakt wordt, langs prachtige ijssculpturen en diepe kloven. Vertrek: dagelijks om 10.00 uur en 13.00 uur vanaf de Sólheimajökull parkeerplaats, aan het einde van wegnummer 221 (via 5 km. gravelweg vanaf ringweg no.1). U dient minimaal 30 minuten van te voren aanwezig te zijn. U kunt bij het Arcanum Glacier Cafe een kop koffie drinken of een lunchpakket kopen. Duur: 2 uur (ca.1 uur op het ijs).Prijs: 107 per persoon, incl. gids en gletsjermateriaal (crampons, helm en ijsbijl). Kinderen 10 t/m 11 jaar betalen 75.Leeftijd: minimaal 10 jaar.

Meer informatie

ijsland

De favoriete wandelroute van de IJslanders is de Fimmvörðuhals, een bergpas die door het spectaculaire natuurgebied tussen de twee gletsjers Eyafjallajökull en Myrdalsjökull voert. Door de erupties in 2010 zijn hier twee nieuw gevormde kraters (Magni en Móði) en verse lavavelden te zien. Vanuit het natuurreservaat Thórsmörk loop je door ruige gorges en langs verschillende watervallen naar de prachtige 60 meter hoge Skógafoss aan de zuidkust. De totale wandelafstand is ca. 22 km (4-5 uur per dag), met hoogteverschillen van 150-1000 m. Alle maaltijden zijn inbegrepen en er wordt gezorgd voor het vervoer van uw bagage. Vertrekdata:elke vrijdag van 22/6-31/8, om 07.15 uur vanaf het BSI Busstation in Reykjavik. Minimaal 6, maximaal 16 deelnemers. Prijs: € 801 p.p. Transport: u reist met een 4x4 lijndienstbus van Reykjavik naar Thórsmörk en terug vanaf de Skógafoss.Verblijf: Tijdens de wandelreis wordt overnacht in berghutten op basis van indeling (stapelbedden). Slaapzak is inbegrepen. Bij de hut in Thórsmörk is electriciteit en zijn douches. Bij de hut in Fimmvörðuháls is ook geen water (er wordt sneeuw gesmolten voor water). Bagagevervoer: het vervoer van uw bagage is inbegrepen (bij voorkeur in een tas of rugzak, liever geen koffers). De jeep kan niet helemaal tot de hut in Fimmvörðuháls rijden, dus het laatste stuk dient u uw bagage zelf te dragen. Reisleiding: de wandelreis wordt begeleid door een ervaren Engelstalige gids. Maaltijden: tijdens de wandelreis zijn alle maaltijden inbegrepen (van lunch op dag 1 t/m lunch op dag 3). Conditie: voor de wandelingen dient u in een goede fysieke conditie te zijn. Kleding/schoenen: zorg voor warme binnenkleding (wol, polyester of fleece; vermijd katoen of jeans), wind- en waterdichte broek en jack met capuchon, goede wandelschoenen, handschoenen en een muts. Leeftijd: minimaal 16 jaar

Meer informatie

zuidkust, watervallen en gletsjerwandeling

De eerste stop is bij de prachtige, 60 meter hoge Skógafoss waterval. Bij de Sólheimajökull gletsjer wordt een gletsjerwandeling gemaakt onder begeleiding van een gids. De wandeling duurt ongeveer twee uur, waarvan een uur op de gletsjer. Via de Seljalandsfoss waterval, waar een paadje achter de waterval langs loopt, keren we terug naar Reykjavik.Vertrek: dagelijks om 08.00 uur vanaf uw hotel. Duur: 11 uur. Prijs: € 182 per persoon.Leeftijd: minimaal 10 jaar.Inclusief: gletsjermateriaal (ijsschoenen en pikhouweel). Zorg voor goede wandelschoenen en warme, waterdichte kleding, handschoenen en een muts.Opstapschema: De Gray Line busterminal in Holtagarðar is het centrale vertrekpunt in Reykjavik van alle tours. Hier stapt u over op de juiste bus. U wordt ca. 30 minuten voor vertrek opgehaald bij uw hotel en na afloop weer teruggebracht. Als u een hotel heeft in het oude centrum van Reykjavik kunt u vanwege parkeerrestricties niet bij uw hotel worden opgehaald en teruggebracht, maar moet u op- en uitstappen bij een bushalte in de buurt van uw hotel.

Meer informatie

individuele wandeltrektocht laugavegur

De beroemde Laugavegur wandelroute loopt van Landmannalaugar naar het Thórsmörk gebied, dwars door het onbewoonde hoogland van IJsland. Je wandelt door een fascinerende landschap met kleurrijke rhyoliet bergen in prachtige pastelkleuren, passeert gletsjers, sissende hete bronnen, watervallen, canyons en doorwaadt verschillende rivieren. In Landmannalaugar kan gebaad worden in een heerlijk warm beekje. Je krijgt goede wandelkaarten en een uitgebreide routebeschrijving mee. Er wordt overnacht in eenvoudige berghutten, waar je ’s avonds je eigen maaltijd kan bereiden. Optioneel kun je ervoor kiezen om je bagage en proviand elke dag te laten vervoeren, zodat je met alleen een dagrugzakje kunt lopen. De reis begint en eindigt in Reykjavik en kan ook als verlenging van een rondreis worden geboekt. Als je alleen de wandelrondreis wil maken moet er voor en na de reis een extra overnachting in Reykjavik gepland worden. Vroegtijdig reserveren is gewenst; de hutten zijn in het hoogseizoen snel volgeboekt. Inbegrepen: - bustransport van/naar Reykjavik, uitgebreid pakket met route-informatie en wandelkaarten, 4 nachten op basis van indeling in berghut accommodatieof naar keuze in een tent (voor beide opties eigen slaapzak meebrengen, of te huur voor ISK 7000) Vertrekdata: zonder bagagevervoer op maandag, woensdag of vrijdag van 1/7 t/m 31/8, 08.30 uur vanuit Reykjavik. Inclusief bagagevervoer kun je alleen vertrekken op vrijdag. Verblijf: tijdens de wandelreis wordt overnacht in stapelbedden in eenvoudige berghutten, die worden gedeeld met andere wandelaars. Je dient zelf een slaapzak mee te nemen. De hutten zijn verwarmd en beschikken over electriciteit en stromend water. Douches zijn aanwezig bij de hutten in Alftavatn, Emstrur en Thorsmork (500 ISK). Opladen telefoon kost ISK 500. U kunt er ook voor kiezen deze reis te boeken met verblijf in tentjes i.p.v. berghutten. Maaltijden: aangezien er onderweg geen winkels of restaurants zijn (alleen in Thorsmork/Husadalur is een restaurant) dien je zelf eten voor de gehele trip mee te nemen. De hutten beschikken over kookfaciliteiten. Houdt er rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn in de hutten en je dus soms even moet wachten. Minimaal: minimaal 2 personen, max. 6 personen. Conditie: voor de wandelingen dien je in een goede fysieke conditie te zijn en gewend aan uitdagende wandelingen. Minimum leeftijd: 16 jaar Kleding/schoenen: zorg voor warme binnenkleding (wol, polyester of fleece; vermijd katoen of jeans), wind- en waterdichte broek en jack met capuchon, goede wandelschoenen, handschoenen en een muts. Aansprakelijkheid/disclaimer: voor aanvang van de wandelreis dient u een verklaring te tekenen waarin u zelf risico-aansprakelijkheid aanvaardt voor ongelukken die aan uw eigen gedrag te wijten zijn.

Meer informatie

reykjadalur hot spring hunt wandeltocht met natuurbad

Vanuit Hveragerdi (40 km. van Reykjavik), bekend vanwege de warmwaterbronnen, wordt een wandeltocht naar de Reykjadalur vallei gemaakt. Hier kunt u een relaxend bad nemen in het heerlijk warme water van een beekje dat van de Hellisheidi bergketen naar beneden stroomt. Tijdens de wandeling door het geothermische Hengill gebied komt u sissende hete bronnen, pruttelende modderpoelen en dampende riviertjes tegen. Vertrek: dagelijks om 08.00 uur vanaf uw hotel. Als u een hotel heeft in het oude centrum van Reykjavik kunt u vanwege parkeerrestricties niet bij uw hotel worden opgehaald en teruggebracht, maar moet u op- en uitstappen bij een bushalte in de buurt van uw hotel.Duur: 5-6 uur. Prijs: € 134 per persoon. Leeftijd: minimaal10 jaar.Zorg voor warme, waterdichte kleding, zwemkleding, een handdoek, een muts, handschoenen en goede (!) wandelschoenen.

Meer informatie

wandeltrektocht laugavegur met gids

De beroemde Laugavegur wandelroute loopt van Landmannalaugar naar het Thórsmörk gebied, dwars door het onbewoonde hoogland van IJsland. Onder begeleiding van een ervaren gids wandelt u door een fascinerende landschap met kleurrijke rhyoliet bergen in prachtige pastelkleuren. Onderweg passeer je gletsjers, sissende hete bronnen, watervallen, canyons en doorwaadt verschillende rivieren. Je overnacht, naar keuze, in berghutten of tenten. Een jeep zorgt voor het vervoer van je bagage en het voedsel, zodat je alleen met een dagrugzak kunt lopen. De reis begint en eindigt in Reykjavik en kan als verlenging van een rondreis worden geboekt. Als je alleen de wandelrondreis wil maken moet je voor en na de reis een extra overnachting in Reykjavik plannen.Vertrekdata: 15/6 t/m 17/9, iedere maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 07.00 uur vanuit Reykjavik. Minimaal 4, maximaal 16 deelnemers. Prijs: bij verblijf in tenten € 1389 p.p., bij verblijf in hutten € 1568 p.p.Verblijf: je kunt kiezen of je tijdens de wandelreis wil overnachten in berghutten of tenten. Je dient zelf een slaapzak en matje mee te nemen (kunnen evt. ook gehuurd worden voor ISK 4000).Reisleiding: de wandelreis wordt begeleid door een ervaren Engelstalige gids.Maaltijden: tijdens de wandelreis zijn alle maaltijden inbegrepen (behalve ontbijt op dag 1).Conditie: voor de wandelingen dient u in een goede fysieke conditie te zijn. Leeftijd: minimaal 15 jaar

Meer informatie

wandelen op ijsland

Wandelreis IJsland inclusief vliegreis, verblijf in goede hotels, vele maaltijden en wandelingen met gids naar o.a. de Godafoss waterval en GeysirHotel Wandelreis IJsland inclusief vliegreis, verblijf in goede hotels, vele maaltijden en wandelingen met gids naar o.a. de Godafoss waterval en Geysir

Meer informatie

de mooiste rondwandelingen van ijsland

Meer informatie

rondwandelingen en autorondreis

Meer informatie

de mooiste wandelgebieden van zuidwest ijsland

Meer informatie

spectaculaire kennismaking met ijsland

Meer informatie

klassieke trektocht van landmannalaugar naar thorsmörk

Meer informatie

vulkanen, gletsjers en lavavelden!

Meer informatie

op zoek naar stilte van noordoost ijsland

Meer informatie