Active vakantie Colombia

Droombestemming colombia, de toppen van de Andes, de jungle, de machtige Amazone, het overweldigende dierenrijk, de historische pracht van koloniale steden en de zeer vriendelijke bevolking.

Afstand en Reisduur

Colombia ligt op een 9000 kilometer vanaf Nederland aan de noord kant van Zuid Amerika.

Er zijn geen directe vluchten, viaMadrid, Parijs, Barcelona of Frankfurt moet je rekenen op minsten 15 uur reistijd.

Beste reistijd

De beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december tot en met februari en juli tot en met augustus, waarin gemiddeld genomen de minste regen valt. Waarbij februari en augustus de rustige maanden zijn. Afgezien van de kans op meer regen is Colombia echter het hele jaar door goed te bezoeken.

Paspoort en Visum

Bij aankomst op de luchthaven krijgt u standaard een toeristenvisum voor 30, 60 of 90 dagen.  Met name als je langer blijft dan de 30 dagen is het van belang dat je het juiste stempel krijgt. Verder heb je een paspoort nodig dat na vertrek nog zes maanden geldig is en een retourticket.

Tijdsverschil

Colombia heeft tijdszone GMT-5. In onze zomer is het in Colombia 7 uur vroeger, in onze winter 6 uur.

Elektriciteit

Het standaardvoltage in Colombia is 110 volt. De meeste opladers kunnen overweg met deze lagere spanning maar voor uw elektrische apparatuur heeft u wel een verloopstekker nodig.

Veiligheid

Colombia is de laatste jaren vaak negatief in het nieuws geweest, drugkartels en guerrilla's maakten en maken delen van het land onveilig. De regering werkt er hard aan om van Colombia een veilig land te maken en grote delen van Colombia zijn dan ook prima veilig te bereizen. Grote delen van bijvoorbeeld Mexico zijn ook zeer onveilig op dit moment, toch weerhoudt het niemand ervan naar Yucatan af te reizen.

Informatie over de veiligheid is te vinden op de site van de rijksoverheid in Nederland of België

Als (blanke) toerist ben je in Colombia zeer goed herkenbaar en makkelijk doelwit, maar dat geldt eigenlijk voor alle landen waar je op bezoek bent. Neem de nodige voorzichtigheid en waakzaamheid in acht.

internationale groepsreis cycling colombia

Meer informatie