Maleisië

Er is nergens iets vergelijkbaars met Maleisië, een raadselachtige combinatie van high-tech steden, weelderige regenwouden en onontwikkelde, natuurlijke stranden.

De hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, is een van de meest intrigerende steden in de wereld en biedt een eclectische mix van oud en nieuw, van koloniale gebouwen uit het verleden, naast gebouwen in de meest moderne architectuur ter wereld.

Voor wie op zoek is pure ontspanning en privacy, een reeks van kleine eilanden voor de westkust schiereiland biedt een rustige strandvakantie. Langkawi en Pangkor zijn beide zeer aan te bevelen.

Beste reistijd Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door een temperatuur van 30 graden of daarboven in de bergen is het uiteraard koeler hier is het een graad of 20. Daarnaast is het er vvochtig met het hele jaar door tropische regenbuien. Deze duren nooit echt lang maar je kunt er wel goed nat van worden. Oost Maleisië  heeft een duidelijkere natte periode van november tot en met februari, in sommige delen is het dan zo nat dat het toerisme tot stilstand komt  hotels zijn dicht ferries varen niet etc.  West  Maleisië heeft een iets minder piek in  september t/m december. De drogere tijd voor heel Maleisië en dus de beste reistijd is dan van mei tot september .

Het land is relatief veilig en kindvriendelijk.

Maleisië bestaat uit het schiereiland West-Maleisië en de deelstaten Sabah en Sarawak op Borneo.

Maleisië is met alle contrasten en smeltkroes aan culturen één van de meest bijzondere landen in Zuidoost-Azië!

Uw Vakantie in Maleisië begint hier! Aanbiedingen zoeken, prijzen vergelijken en goedkoop op vakantie naar Maleisië

Een greep het aanbod: West-Maleisië, Sumatra & Maleisië, Sabah & Sarawak

Borneo is een nog ongerept deel van Maleisië. Een geweldige reisbestemming  voor natuurliefhebers en avonturiers

Borneo een van de grootste eilanden ter wereld en hoewel het Maleisische deel niet het grootste is is er meer dan genoeg te beleven tijdens een rondreis.

bouwsteen fietsen door landelijk maleisië

Oostkant van West-Maleisië Naar klein dorpje (kampung) Pasir Belanda, fietsen in de landelijke omgeving > weer per tweewieler naar dorpje Tumpat > via andere route terug naar Pasir Belanda.

Meer informatie

climbing mount kinabalu

Het beklimmen van de 4095 meter hoge Mount Kinabalu in Maleisië is geen onmogelijke opgave, maar tijdens dit arrangement in Borneo gaat u de uitdaging aan. Let wel, u dient over een goede conditie en een positieve instelling te beschikken, want het is een behoorlijk eind naar de top. Daar aangekomen wordt u beloond met een overweldigend en prachtig uitzicht over de omgeving.

Meer informatie

historical malacca

Malacca is een historische stad met vele overblijfselen uit de tijd van de Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten. De veelzijdigheid van de stad is vooral goed te zien als u door de smalle, kleurrijke straatjes wandelt. Malacca biedt bovendien een keur aan bijzondere, lokale gerechten.

Meer informatie