Indonesië

Indonesië is een gewilde bestemming voor verre reizen. Wereldwijd komen er vele toeristen naar deze gigantische archipel van 17.504 tropische eilanden in de Indische Oceaan om er vakantie te vieren. Bali blijft met haar vriendelijke bevolking, het aangename klimaat, de vele winkeltjes, barretjes en eettentjes, de favoriete bestemming.

Bali heeft zich prima gevestigd als een uitstekende vakantiebestemming. Maar Indonesië is meer dan Bali alleen. En dat ontdekken steeds meer mensen. Wat te denken van de wellicht iets onbekendere eilanden van Indonesië, zoals Papua, Kalimantan en Sulawesi? Elk eiland in Indonesië heeft zijn eigen cultuur en zijn eigen bijzonderheden.

Dat Indonesië een gewilde bestemming is, is dan ook niet zo verwonderlijk. Voor elke reiziger heeft Indonesië immers wat te bieden. Lekker eten met dank aan de uitgebreide keuken, zeer veel verschillende culturen, een hele vriendelijke bevolking, prachtige natuur; het zijn maar enkele steekwoorden om nieuwsgierig te worden naar Indonesië. Tijd om er eens naar toe te gaan!

Tijdszones en tijdsverschil Indonesië

Indonesië is van Oost naar wijst een vrij lang land. Het kent dan ook drie tijdszones. Afhankelijk hiervan en van onze zomer of wintertijd,  Indonesië kent geen zomertijd. is het tijdsverschil met Nederland tussen de 5 en 8 uur. Een overzicht:

  • In het oosten kennen de Molukken en Papua een tijdsverschil van 8 (onze wintertijd) of 7 uur (onze zomertijd).
  • Het populaire vakantieeiland Bali, en de eilanden Sulawesi  en Kalimantan hebben een tijdsverschil van 7 ( onze wintertijd) of 6 uur (onze zomertijd).
  • Java en Sumatra in het westen hebben het kleinste verschil van 6 (onze wintertijd) of 5 uur (onze zomertijd).

 

'slow travel' door de gordel van smaragd

Meer informatie

rondreis bali fietsen op bali

Zuidkust: Seminyak, zuid-westkust. Dagtocht via Bratanmeer noordwaarts.  Noorden: Munduk, natuurgebied, wandelen - Lovina, dolfijnen. Oostkust: Amed, snorkelen en duiken. Zuiden: Ubud, cultuur en natuur - Sanur, zuid-oostkust.

Meer informatie

fietsen op een paradijselijk eiland

Meer informatie

rondom de rinjani

Meer informatie